4 savjeta kojima turističke tvrtke mogu osvojiti društvene mreže

Uz nebrojene atraktivne destinacije, danas se niti jednom turističkom odredištu ili tvrtki nije lako istaknuti na društvenim mrežama. Ipak, u osam godina, koliko radimo turizam na digitalnim platformama, naučili smo da se nekih pravila ipak dobro držati.

1. Budite aktualni

Digitalni svijet veoma je brz u svojim promjenama i novitetima koje donosi. Unutar postojećih društvenih mreža pojavljuju se novi formati, rađaju nove društvene mreže i novi komunikacijski modeli. Kako ih želite koristiti, uvelike ovisi o vašoj ciljanoj publici. Nekima je dovoljna lijepa fotografija zalaska sunca, dok drugim treba influencer koji će preporučiti lokaciju. Važno je da dobro znate što se događa u digitalnom svijetu, ali još je važnije sve te novitete staviti u pravi kontekst za vašu publiku.

2. Stvarajte u stvarnom vremenu

Stvarno vrijeme objave od velike je važnosti za pozicioniranje branda, ali i odgovaranje na potrebe digitalne zajednice. To znači da real time fotografije s neke destinacije imaju veću važnost za korisnike koji žele vidjeti svoje omiljeno ljetno odmaralište i u zimskom razdoblju, nego neka plastična, kataloška objava zasićena informacijama. To također znači da je perjanica komunikacije branda prema korisnicima inspiracija jer im ona daje materijal o kojem će razmišljati, sanjati pa – na kraju – i planirati svoj odmor.

3. Djelujte lokalno

Iako su profesionalne fotografije destinacija one koji bi trebale inspirirati fanove na putovanje, upravo su one dvosjekli mač i često daju iskrivljenu sliku stanja. Da, želimo prikazati ljepotu destinacije i sve što ona može pružiti, no istodobno, veoma nam je važno da većina fanova i gostiju može razumjeti i poistovjetiti se s onim što objavljujemo na društvenim mrežama. Influenceri i amateri s dobrim fotoaparatom mogu napraviti vrhunske fotografije poznatih lokaliteta, no većina fanova nema taj luksuz. Formula koja donosi uspjeh je amaterska fotografija koja odiše lokalnošću i evocira lijepe osjećaje i uspomene.

4. Planirajte improvizacije

Iskustvo nikad nije bilo na višoj instanci prioriteta i pokazatelja kvalitete. Ono nam pruža kontekst i pozadinu te utječe na naše odluke čak i kada ih nismo svjesni. Nikad nismo imali manje vremena za planiranje, a nikad nam to nije bilo više potrebno. Iako zvuči kao oksimoron, planiranje improvizacije dat će vam osjećaj kontrole, ali i prigodu da budete što je moguće više spontani.

Naš stručni urednički tim donosi vam zanimljive teme iz svijeta digitalnog marketinga.